Πως χρησιμοποιούμε αυτή την ιστοσελίδα

Αυτό το έγγραφο παρέχει μια επισκόπηση των χαρακτηριστικών προσβασιμότητας του παρόντος δικτυακού τόπου. Αν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή σχόλια, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Αν αντιμετωπίζετε προβλήματα στην προβολή αυτή την ιστοσελίδα, δοκιμάστε την Λειτουργία Πλήρης Πρόσβασης.

Πίνακας περιεχομένων

Προσβασιμότητα σε αυτή την ιστοσελίδα

Αυτή η ιστοσελίδα έχει ως στόχο να επιτύχει ένα υψηλό επίπεδο προσβασιμότητας. Προσβασιμότητα σημαίνει το να δίνεις στους χρήστες τη δυνατότητα να έχουν πρόσβαση με επιτυχία στις πληροφορίες από το διαδίκτυο. Στόχος μας είναι να δώσουμε την ευκαιρία στο ευρύτερο κοινό χρηστών, συμπεριλαμβανομένων των ατόμων με ειδικές ανάγκες.
Έχοντας αυτή τη σκέψη στο μυαλό μας, δημιουργήσαμε στην ιστοσελίδα πολλά χαρακτηριστικά που εξυπηρετούν το συγκεκριμένο σκοπό, τα οποία εξηγούνταιι λεπτομερώς στη συνέχεια.

Πίνακας προσβασιμότητας

Για να ανοίξετε τον πίνακα προσβασημότητας, κάντε κλικ στο κουμπί που διατίθεται στην πάνω δεξιά πλευρά της διάταξης της ιστοσελίδας. Κάθε γνώρισμα προσβασιμότητας συνοδέυεται από μια περιγραφή: τοποθετήστε το ποντίκι σας πάνω από κάθε κουμπί και μια συμβουλή θα εμφανιστεί.

Εργαλείο αλλαγής μεγέθους γραμματοσειράς

Αυτό είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για την αλλαγή του μεγέθους του κειμένου. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ζουμ του browser σας (συνήθως "Ctrl" και "+" ή "-").

Εναλλαγή πλήρους/σταθερού πλάτους διάταξης

Ο χρήστης μπορεί να επιλέξει είτε μία ρευστή διάταξη (η σελίδα θα προσαρμοστεί στο παράθυρο του browser) ή ένα σταθερό πλάτος διάταξης.

Λειτουργίες Διάταξης

Ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να περιηγηθεί στο δικτυακό τόπο σε διάφορες λειτουργίες διάταξης. Αυτοί οι τρόποι είναι χρήσιμοι για ορισμένες κατηγορίες χρηστών ή ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Λειτουργία Προεπιλογής

  Η λειτουργία προεπιλογής είναι η προεπιλεγμένη διάταξη γραφικών.

Ενεργοποιήστε τώρα: Λειτουργία Προεπιλογής.

Λειτουργία Πλήρους Πρόσβασης

 Αυτή η λειτουργία είναι κατάλληλη για χρήστες που χρησιμοποιούν προγράμματα ανάγνωσης οθόνης, μόνο το πληκτρολόγιο για πλοήγηση και πολύ παλία προγράμματα περιήγησης.
Η διάταξη έχει σχεδιαστεί για να είναι συμβατή με τους περισσότερους browsers και δεν θα καταστραφεί όταν πλοηγούμαστε με ξεπερασμένους browsers.
Σε αυτή τη λειτουργία, κάθε σελίδα είναι χωρισμένη σε ενότητες και κάθε ενότητα έχει ένα περιγραφικό τίτλο. Στην κορυφή της κάθε σελίδας θα βρείτε ένα μενού πλοήγησης που σας βοηθά να μεταβείτε σε διαφορετικά τμήματα. Σημειώστε, επίσης, ότι κάθε τμήμα έχει ανατεθεί σε ένα acceskey (συντόμευση πληκτρολογίου).

Ενεργοποιήστε τώρα: Λειτουργία Πλήρης Προσβασιμότητας.

Λειτουργία Υψηλής Αντίθεσης

Αυτή η λειτουργία είναι κατάλληλη για άτομα με χαμηλή όραση.
Αυτή η διάταξη είναι «οριζόντια»: όλα τα τμήματα και οι στήλες είναι σε πλήρες πλάτος. Αυτό βοηθάει τους χρήστες με χαμηλή όραση να κάνουν στο κείμενο ζουμ και να μεγώσουν τις γραμματοσειρές για να διαβάζουν σαφώς καλύτερα το περιεχόμενο. Θέτει, επίσης, την υψηλότερη αντίθεση για το φόντο και το χρώμα του κειμένου. Επιπλέον, όλες οι σύνδεσμοι κειμένων είναι υπογεγραμμένοι και δεν έχουν εφέ γραφικών.

Ενεργοποιήστε τώρα:  Λειτουργία υψηλής αντίθεσης

Λειτουργίες Αναγνωσιμότητας

Ο χρήστης μπορεί να αλλάξει το στυλ σελίδας για να βελτιώσει την αναγνωσιμότητα του περιεχομένου.

Καλύτερη Αναγνωσιμότητα

Αυτή η λειτουργία είναι κατάλληλη για άτομα με προβλήματα όρασης ή χρήστες που έχουν νοητικές αναπηρίες.
Τονίζει συνδέσμους, συνδέσμους εικόνας, κουμπιά, κουτιά εισόδου, τα μενού και εστιασμένα αντικείμενα. Δημιουργεί  μεγαλύτερη αντίθεση για το κείμενο. Θέτει τη καλύτερα αναγνώσιμη οικογένεια γραμματοσειράς και αυξάνει το ύψος γραμμής της γραμματοσειρά.

Ενεργοποιήστε τώρα: Καλύτερη Αναγνωσιμότητα.

Η Σελίδα Πλοήγησης του Συστήματος

Το εσωτερικό σύστημα πλοήγησης είναι πολύ χρήσιμο για τους χρήστες που χρησιμοποιούν ένα πρόγραμμα ανάγνωσης οθόνης, το πληκτρολόγιο πλοήγησης ή μόνο ορισμένους τύπους κινητών συσκευών.
Δραστηριοποιείται σε λειτουργία πλήρους πρόσβασης (τοποθετείται στην κορυφή της σελίδας) και εν μέρει σε λειτουργία κινητού τηλεφώνου. Βοηθά το χρήστη για να μεταβείτε απευθείας διαφορετικά τμήματα της σελίδας.

Access-keys (Πλήκτρα συντόμευσης)

Τα Access-Keys είναι συνδυασμοί πλήκτρων που χρησιμοποιούνται για να μεταβείτε σε διαφορετικά τμήματα της σελίδας. Κάθε άγκυρα του "Page Navigation Menu" συνδέεται με τo Τα Access-Key.

Για να δείτε τα καθορισμένα Access Keys, ενεργοποίηστε τη λειτουργία πλήρους πρόσβασης.

Πως χρησιμοποιούμε access-keys

Στα περισσότερα προγράμματα περιήγησης στο Web, ο χρήστης χρησιμοποιεί το πλήκτρο πρόσβασης πατώντας το πλήκτρο ALT (για Windows και Linux) ή CTRL (σε Mac) ταυτόχρονα με τον κατάλληλο χαρακτήρα στο πληκτρολόγιο.Υπάρχουν όμως και ορισμένες εξαιρέσεις:

Στον Internet Explorer 7.0 και προηγούμενες εκδόσεις, πατάμε ALT + access key και μετά πατάμε ENTER.

Στον Mozilla Firefox, πατάμε ALT + SHIFT + access key σε Windows και Linux. Σε Mac, πατάμε CTRL + access key.

Στον Opera, πατάμε SHIFT + ESC + access key

Στο Google Chrome πατάμε ALT + access key σε Windows και Linux. Σε Mac, press CTRL + OPT + access key.

Στο Linux, με Konqueror, το CTRL πατιέται και απελευθερώνεται, και στη συνέχεια πατιέται το πλήκτρο πρόσβασης.